De elektroluminescente lamp, geschiedenis en evolutie

s Nachts rijden, vooral als u off-road rijdt, kan moeilijk en zelfs gevaarlijk zijn. Grootlichten werken vaak niet goed bij slecht zicht. Daarom kan het installeren van een LED-koplampstrip in uw auto de beste manier zijn om u en uw passagiers veilig te houden.

Informatie over LED-verlichting

Om meer te weten te komen over LED-verlichting, is het noodzakelijk u enige basisinformatie over LED-lampen voor te leggen. LED's, of lichtgevende dioden, zijn halfgeleiderdioden die licht genereren in de vorm van elektroluminescentie wanneer er een elektrische stroom doorheen wordt geleid. In de afgelopen twee decennia zijn LED-lampen steeds populairder geworden. Ze worden nu aangetroffen in vrachtwagens, terreinwagens, auto's en een verscheidenheid aan consumentenelektronica. LED-lampen zijn eigenlijk ongelooflijk energiezuinig. In tegenstelling tot halogeenlampen worden LED-lampen zelden warm en is er nauwelijks energieverlies. Koplampstrips leveren dus efficiënt wit licht voor grote reikwijdten en een laag energieverbruik.

Constante ontwikkeling en hoge prestaties

Sinds haar ontstaan is LED-verlichting blijven evolueren en is nu een van de populairste verlichtingstypes, zowel voor privé-gezinnen als voor gemeenschappen en bedrijven. Sinds de invoering van de LED-lamp zijn de prestaties ervan voortdurend verbeterd. In de begindagen van de LED-lamp dachten deskundigen dat zij slechts drie verschillende diodekleuren aankonden. Door alleen te experimenteren met geel, groen en rood zijn de mogelijkheden om deze belofte waar te maken echter ernstig beperkt. De LED-markt wordt nu overspoeld met een breed scala aan gloeilamptypes, sommige met bajonet- of schroefaansluiting, andere ontworpen voor gebruik met LED-spots en plafondlampen. LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en lichtverspreidingshoeken.

De vooruitzichten voor LED-technologie

Sinds haar ontstaan heeft de lichtgevende diodelamp zich ontwikkeld voor een veilige en inventieve toekomst. Naarmate de waarde ervan toeneemt, groeit de bezorgdheid om het milieu en de inspanningen om het energieverbruik in het dagelijkse leven te beperken. Het is dit economische en milieuaspect dat het gebruik van LED's zo belangrijk maakt. Hoewel veel mensen zich aangetrokken voelen tot het concept, is er een kleine groep mensen die er om gezondheidsredenen tegen is, zoals het blauwe licht dat in sommige soorten koelwitte gloeilampen te zien is. Anderzijds is er veel onderzoek gedaan naar LED-lampen, en de voor- en nadelen zijn duidelijk aangegeven. In vergelijking met gloei- of halogeenlampen lijkt de LED-lamp een onbetwiste technische vooruitgang te zijn, en hij is hard op weg om de voorkeursvorm van gloeilampen te worden in woningen en op werkplekken.

Plan du site