Voordat u de huurovereenkomsten afsluit, is het veel beter om een optionele aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan nuttig zijn in geval van een probleem zoals een ongeval. Met de verzekeringsdekking kunt u het eigen risico verminderen of zelfs voor de helft schrappen.
Wat dekt de autoverhuurverzekering?
In de autoverhuurbranche zijn er drie veel voorkomende categorieën van gevallen. Ten eerste, als u een ander heeft verwond, of andermans eigendom heeft vernield. In dit geval dekt de verzekering de vergoeding van schade aan andermans eigendom. Ten tweede, als je gewond raakt tijdens het rijden in een huurauto. De huurauto verzekering dekt niet uw ziekenhuisopname, aangezien dit de ziekenfondsverzekering en de sociale zekerheid betreft. En tenslotte, als u het voertuig heeft beschadigd of het is gestolen. Uw situatie zal echter gedekt zijn door een schade- en diefstalverzekering. Al deze omstandigheden gelden voor alle autoverhuur tussen bedrijven en consumenten.
U kunt hier bestelwagen verhuur vinden tussen particulieren.
Verzekeringsverplichtingen in geval van een ongeval
Om uw autoverzekering te kiezen, is het noodzakelijk rekening te houden met de duur van de huur. Als u een auto huurt voor een korte periode, dan moet u het voertuig verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. De kosten van de verzekering zullen dus in de huurprijs zijn begrepen. Indien u echter voor een lange periode een auto huurt, kunnen de garanties verschillen naargelang het verhuurbedrijf. Sommige huurcontracten omvatten een verzekering. Maar meestal is het de huurder die verantwoordelijk is voor de verzekering van de gehuurde auto's. In dit geval bent u alleen verantwoordelijk in geval van een ongeval. Daarom zal de vergoeding van de schade 50/50 worden verdeeld. Dat wil zeggen dat de verzekeraar en de verzekerde elk de helft van het bedrag betalen.
Te volgen procedures bij de beoordeling van de schade
Nadat de autoverhuurder van uw ongeval op de hoogte is gebracht, zal hij controles uitvoeren. Zij zullen een van hun experts sturen om de schade aan het voertuig vast te stellen. Maar ook om de aard van het ongeval na te gaan. Daarna zal de deskundige alle punten van impact bepalen. Zij zal dan haar deel van de reparatie voor haar rekening nemen en een factuur aan de garage zenden. Zij heeft ook de taak aan te tonen of de auto na de reparatie nog veilig kan worden bestuurd.