Hoe richt u uw vrachtwagen in voor koeltransport?

Verzoeken om upgrades voor bedrijfsvoertuigen worden gewoonlijk rechtstreeks bij de fabrikant of fabriek ingediend wanneer zij via een dealer worden besteld, hoewel ook na de aankoop nog belangrijke wijzigingen mogelijk zijn. Als u een tweedehands auto koopt die niet bij uw bedrijf past, uw productiviteit snel opvoert, uw persoonlijke auto ombouwt tot zakenauto of van het ene bedrijf naar het andere verhuist, kan het nodig zijn uw SUV om te bouwen.

Gekoelde vrachtwagen

Een conventionele bestelwagen of vrachtwagen ombouwen tot een gekoeld of geïsoleerd voertuig is mogelijk. Geïsoleerde vrachtwagens zorgen ervoor dat de lading volledig wordt geïsoleerd en de temperatuur wordt gehandhaafd. Gekoelde vrachtwagens verzegelen en koelen de lading met de koeleenheid. De verbouwing van vrachtwagens kan afvoersystemen en diverse opslagfaciliteiten omvatten. Niet alle modellen zijn echter geschikt voor de specificiteit van de koelkast. Het is van essentieel belang dit uit te zoeken alvorens tot conversie of aankoop over te gaan. De omzettingsmaatschappij verwerkt ook diverse aangiften voor de administratieve diensten. De truck kan op verschillende manieren worden aangepast en ingericht om aan de persoonlijke behoeften van elk bedrijf te voldoen. Volgens de huidige wetgeving kan de cabine worden verlengd om plaats te bieden aan meer passagiers.

De gekoelde voertuigthermostaat

Alle soorten koelinstallaties werken op dezelfde manier. Het doel van de thermostaat is de vereiste, gecontroleerde temperatuur in de kast te handhaven, ongeacht de omgevingstemperatuur buiten. Daarom zijn sommige systemen alleen geschikt voor koeling, maar bij de meeste is ook verwarming mogelijk voor totale controle. In de context van het huren van een koelwagen kunnen deze eigenschap en de prijs van de koelkast het verschil maken tussen de twee oplossingen. De thermostaat is een essentieel onderdeel van koelwagens en regelt de efficiënte werking van de eenheid. In omstandigheden van voortdurende technologische ontwikkeling is de rol ervan niet fundamenteel veranderd. Of uw thermostaat nu een schijfthermostaat is of wordt bijgestaan door een krachtig microprocessorgestuurd regelsysteem, u moet eerst de gewenste temperatuur kunnen vergelijken met de temperatuur van het toestel.

Het luchtcircuit in een koelwagen

Of het nu gaat om een vrachtwagen of een koelwagen, het systeem werkt op dezelfde manier. Zodra de lading perfect is verdeeld en de thermostaat op de gewenste temperatuur is ingesteld, wordt eerst verse lucht aangevoerd van de bovenkant van de lading naar de achterkant van het compartiment. Terwijl ze voortbeweegt, absorbeert de koele lucht warmte onder, door en rond de lading. De lucht die continu in het compartiment circuleert, wordt niet langer geregenereerd. Het systeem neemt gewoon warmte op uit de lucht en voert die naar buiten af.

Plan du site