Wat zijn de criteria voor het kiezen van een bedrijfsbrandkast?

Het aantal inbraakzaken per jaar wordt erger. Vooral in tijden van gezondheidscrises, wanneer werknemers het bedrijf verlaten om thuis te werken, is de weg vrij voor dieven. Daarom is het van belang de bedrijfsmiddelen te beveiligen met een inbraakwerende en brandwerende kluis. In principe is het ook belangrijk om een goede keuze te maken, een kluis die volledig aan uw behoeften kan voldoen. Met welke criteria moet u rekening houden bij het zoeken naar een kluis voor uw bedrijf?

Bepaal de opslagcapaciteit

U moet de capaciteit van de kluis bepalen aan de hand van het aantal voorwerpen. Op de markt vindt u kleine doosjes die u gemakkelijk kunt verbergen, opbergen en zelfs vervoeren indien nodig. In principe is het het beste om ongeveer 25% van de extra ruimte over te laten voor toekomstige voorwerpen die u misschien wilt bewaren. De grootte hangt echter ook af van waar u de kluis wilt plaatsen. Kleinere kluizen worden meestal gekozen om paspoorten, chequeboekjes, juwelen, enz. te beschermen. Grotere kluizen worden meestal gebruikt voor de opslag van een groot aantal voorwerpen. Grotere kluizen worden meestal gebruikt om belangrijke dossiers in op te bergen. Het voordeel van de inbouwdoos is dat hij gemakkelijk kan worden verborgen achter decoratieve wandobjecten.

De mate van beveiliging van de kluis

Door de grootte en dikte van kluizen zijn kleinere kluizen over het algemeen niet zo veilig als grotere kluizen. U kunt kiezen uit verschillende normen, zoals brandwerendheid, vochtbestendigheid, schokbestendigheid, en lucht natuurlijk tegen onzekere binnendringing. Er zijn verschillende diktes op de markt, en hoe dikker de hoes, hoe beter de beveiliging. U kunt ook kiezen voor een koffer met een scheur-, zaag- en sabotagebestendige deur. Naast antidiefstal en anti-kraak kunnen sterke kluizen of kasten ook extra garanties bieden: brandwerend of vuurbestendig. Brandvrije kasten en kluizen zijn sterker en kunnen uw documenten of kostbaarheden beschermen door de temperatuurstijging van de kluis in geval van brand te vertragen.

Het openingsmechanisme

Er zijn veel verschillende openingssystemen om uw toekomstige veiligheid te garanderen. Elektronische opening met een genummerd paswoord om te openen en te sluiten is zeer eenvoudig te programmeren. Klassieke kluizen en combinatiekluizen met openings- en sluitsleutels. Deze laatste heeft twee modellen, één met een multi-wijzerplaatvergrendeling en één met een enkele wijzerplaat. Dit is een techniek met een of meer roterende schijven voor toegang en vergrendeling. Het is een dubbele beveiliging met de combinatie van de wijzerplaten en de sleutel.

Plan du site