Wat zijn de verschillende soorten huurauto’s?

Als het om autoverhuur gaat, is het onmogelijk om de types en categorieën van voertuigen niet te vermelden. U zult het zeker begrijpen als u ooit gebruik hebt gemaakt van een professioneel autoverhuurbedrijf. U zult echter zeker kunnen weten welk model u bij een particulier verhuurbedrijf wilt huren. Particulieren beschikken niet over een heel wagenpark. Bij professionals wordt meestal slechts één voertuigcategorie in de advertenties vermeld. Soms kan dit een beetje verwarrend zijn voor klanten. Zij denken vaak dat het voertuig in kwestie het voertuig is dat op de site wordt getoond, terwijl dit niet het geval is.

Categorieën van huurvoertuigen

In het algemeen hebben autoverhuurbedrijven verschillende classificaties van de beschikbare autotypes. Sommige agentschappen gebruiken letters van het alfabet om een specifieke categorie aan te duiden, terwijl andere meer technische benamingen zullen gebruiken. Dit kan een beetje verwarrend zijn en u kunt het misschien negeren, vooral als deze voorwaarden niet in de huurvoorwaarden zijn opgenomen. Het is dus van belang de betekenis te kennen van de letters waarmee een categorie wordt aangeduid. Categorie A is bijvoorbeeld bestemd voor kleine stadsauto's. Voor meer vermogen moet u categorie B kiezen. De categorieën C, D of E duiden minivans en SUV's in het algemeen aan. U kunt bij particulieren auto's huren per uur of per dag op no.getaround.com.

Hoe kiest u een huurauto?

De perfecte huurauto kiezen betekent er een vinden die perfect aan uw behoeften voldoet. U moet zich niet concentreren op het model, maar op wat het voertuig voor u zal doen. Het aantal zitplaatsen, het aantal deuren, het type transmissie (automatisch of manueel), het soort brandstof en de bagageruimte zijn enkele van de parameters waarmee u rekening moet houden om onaangename verrassingen te vermijden.

Soorten huurvoertuigen

De keuze van het voertuig is in werkelijkheid veel ruimer. Het is niet beperkt tot de traditionele autotypes, van kleine stadsauto's tot sedans en MPV's. Er kunnen meer substantiële modellen worden genoemd. Als u bijvoorbeeld op vakantie gaat, kunt u ervoor kiezen een minibus te huren als u met meerdere personen gaat. Met een camper of bestelwagen kunt u ook geld besparen op accommodatie. Veel professionele verhuurbedrijven bieden dit soort voertuigen aan.

Plan du site