Welke wijze van vervoer moet voor uw goederen worden gebruikt?

De wijze van vervoer is een belangrijke factor bij de planning van het verzendingsproces. Bij het bepalen van de wijze van vervoer moet u niet alleen rekening houden met de kosten, maar ook met de urgentie van de zending, de waarde van de te verzenden goederen en de omvang en het gewicht van de goederen.

Zeevracht

Zeevracht wordt vrij veel gebruikt voor het vervoer van bulkgoederen zoals landbouwproducten, steenkool, ijzererts of natte bulkproducten zoals ruwe olie en petroleum. Bovendien kunnen grotere stukken met ongewone vormen, waaronder motoren en propellers, ook in deze modus worden verplaatst, afhankelijk van de gevoeligheid van de leveringstermijn. Zeevervoer is ook de voorkeurswijze voor het vervoer van bulkgoederen, zware goederen zoals mineralen, metalen en ertsen.

Vervoer over land

Spoorvervoer is een zeer oud, maar zeer effici├źnt middel om grote hoeveelheden goederen te vervoeren. Bovendien kan deze modal lange afstanden afleggen. Aangezien het een vaste route volgt, heeft het niet dezelfde routeflexibiliteit als andere middelen, zoals de weg. Hij heeft echter lagere onderhoudskosten en is bedoeld voor het vervoer van omvangrijke ladingen en zware goederen. Wat het wegvervoer betreft, kan worden benadrukt dat dit het populairst is en in alle nationale regio's wordt gebruikt. Het succes van dit vervoermiddel was te danken aan de verschillende voordelen ervan. Het maakt bijvoorbeeld flexibelere routes mogelijk die uiteindelijk ruimte bieden voor verschillende soorten ladingen en eisen. Hij wordt gewoonlijk gebruikt voor het vervoer over korte en lange afstanden, en kan eindproducten en halffabrikaten vervoeren, zoals huishoudelijke apparaten, graan, vlees en zuivelproducten.

Luchtvervoer

Het luchtvervoer bedient markten en bevoorradingsketens die snelheid vereisen. De voordelen van het luchtvervoer zijn benut en er is een innovatieve strategie toegepast. Andere industrie├źn, zoals de automobielsector en de kleinhandel, maken ook gebruik van luchtvracht om hun just-in-time voorraden aan te vullen. Bederfelijke goederen zoals levensmiddelen, bloemen en sommige geneesmiddelen hebben ook baat bij kortere transporttijden. Maar het luchtvervoer heeft ook zijn nadelen, want het is een van de duurste vanwege de vereiste snelheid en de gebruikte brandstof. Het heeft ook zijn eigen beperkingen qua grootte en gewicht.

Plan du site